För föräldravikariat söker vi en driven skribent/rådgivare med vana att hantera komplexa ämnen inom främst ekonomi, finans och hållbarhet. Dina arbetsuppgifter kommer främst att vara utveckling och skrivande av års- och hållbarhetsredovisningar, men även texter till kund-, aktieägar- och medlemstidningar – digitala och tryckta.

Troligen har du en bakgrund som anställd eller frilans i liknande verksamhet, som journalist med inriktning ekonomi eller hållbarhet, eller från kommunikationsarbete kring dessa frågor i företag, myndighet eller annan organisation. Har du även erfarenhet från PR-arbete är det ett extra plus. Du har goda insikter i såväl finansiell som hållbarhetsrapportering, samt om GRI:s riktlinjer. Du är en van skribent med goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Som person är du serviceinriktad, ansvarstagande och van att hantera flera parallella projekt samtidigt. Du är självgående och strukturerad, samt har stark känsla för hur du bör prioritera dina arbetsuppgifter. Viktigast av allt är att du gillar att skapa goda relationer med andra människor.